Ζέστη με νότες δροσιάςΖέστη με νότες δροσιάς

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα, περιμένουμε σήμερα. 

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Μακεδονία θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά οι μέγιστες στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Σαρωνικό νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.Πρόγνωση επόμενων ημερών 

Σάββατο 

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά πελάγη δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα βορειοανατολικά θα είναι πιο πυκνές με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη - Τετάρτη 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 

RSS

RSS